Lion's Mane

Hvad er Lion's Mane? Er det sikkert at indtage? Hvor meget skal man tage? Er de lovlige, og hvad skal du være særligt opmærksom på når du køber kosttilskud med Lions Mane? Vi har samlet alt, hvad du behøver at vide om den populære svamp i denne ultimative guide.

Hvad er så specielt ved Lion's Mane?

Lion's Mane-svampe vinder hurtigt popularitet og har nogle seriøst spændende aspekter. I den fascinerende svampe verden er Lion's Mane (Hericium erinaceus) en af de mest unikke. Navnet "Hericium erinaceus" betyder "pindsvin", hvilket er passende på grund af svampens udseende med hængende rygsøjler, der minder om en løvemanke eller et pindsvin.

Lion's Mane er en tandsvamp. Det betyder, at den i stedet for gæller har pjuskede ranker, der ligner istapper. Lions Mane er ikke kun kendt for sit unikke udseende, men også for sine kulinariske anvendelser. Med en mild sød smag, og en delikat, men fast tekstur, er Lion's Mane en spændende tilføjelse i A Pure Mind Collagen.

Den ultimative Lions Mane Guide

Lions Mane, eller Hericium erinaceus, er en unik svamp, der vokser på træer i Nordamerika, Europa og Asien. Den er let genkendelig med sit karakteristiske udseende, der ligner en løvemanke, hvilket har givet den sit navn. Lions Mane har været anvendt i traditionel medicin i århundreder, og moderne forskning har vist interesse for dens mange bioaktive forbindelser.

I den fascinerende svampe verden er Lion's Mane (Hericium erinaceus) en af de mest unikke. Navnet "Hericium erinaceus" betyder "pindsvin", hvilket er passende på grund af svampens udseende med hængende rygsøjler, der minder om en løvemanke eller et pindsvin.

Lion's Mane er en tandsvamp. Det betyder, at den i stedet for gæller har pjuskede ranker, der ligner istapper. Lions Mane er ikke kun kendt for sit unikke udseende, men også for sine kulinariske anvendelser. Med en mild sød smag, og en delikat, men fast tekstur, er Lion's Mane en spændende tilføjelse i A Pure Mind Collagen.

Lions Mane er en sjælden spiselig svamp, som har en forgrenet krop, der minder lidt om en koral. Den vokser på nedfaldne og rådne stammer af løvtræer, især asp, birk og bøg. Disse træer findes i tempererede skove i Nordamerika, Europa og Asien, hvor svampen trives i det fugtige miljø.

Funktionelle svampe har en lang historie i traditionel medicin verden over. Især i Asien har svampe været anvendt i tusinder af år. Lions Mane er ingen undtagelse. I traditionel kinesisk medicin har Lions Mane været anvendt gennem århundreder. Den japanske kultur har også brugt Lions Mane, og den er ofte blevet tilsat forskellige tonics og teer. Den historiske brug understreger svampens betydning som en naturlig ressource.

Når det kommer til kosttilskud, anvendes typisk både frugtkroppen og myceliet af Lions Mane-svampen. Frugtkroppen er den synlige del af svampen, der vokser over jorden og ligner en hvid, korallignende struktur. Myceliet er den underjordiske del, som består af fine tråde, der spreder sig og optager næringsstoffer. Begge dele af svampen indeholder vigtige bioaktive forbindelser og polysakkarider, som gør dem værdifulde i kosttilskud. I Danmark er det kun tilladt at bruge frugtkroppen af Lions Mane.

Når du er på udkig efter kosttilskud med funktionelle svampe, er du sikkert stødt på debatten om "mycelium vs. frugtlegeme". Måske undrer du dig over, om det ene er mere gavnligt end det andet, og om du skal vælge kosttilskud, der bruger hele svampen. For at træffe den bedste beslutning er det vigtigt at være godt informeret om hvad forskellen er.

Frugtlegemet er den synlige del af svampen, der omfatter stilken og huen - svampens reproduktive struktur.

Under jorden finder man myceliet, et netværk af fine tråde, der støtter og producerer frugtlegemet.

Begge dele spiller en vigtig rolle i svampens livscyklus og kan afhængig af svampeart, have unikke fordele for dem, der søger at få mest muligt ud af et svampetilskud. Det er dog vigtigt at bemærke, at når vi snakker Lions Mane, også kaldet pindsvinepigsvamp, er det kun frugtkroppen der er tilladt i Danmark.

I Danmark er det kun tilladt at bruge frugtkroppen af Lions Mane i kosttilskud. Den del der vokser over jorden. Det skyldes, at mycelium, selvom det også er en del af svampen, ikke er tilladt som ingrediens i kosttilskud i Danmark. Lovgivningen er baseret på sundheds- og sikkerhedsstandarder samt vurderinger af effektivitet og bivirkninger af ingredienser i kosttilskud. Det er derfor vigtigt at du forholder dig kritisk når du vælger dit tilskud. Vælg producenter der overholder disse regler for at sikre, at deres produkter er lovlige og sikre at bruge for forbrugerne. Kosttilskudsgruppen fører løbende kontrol og du kan holde dig opdateret her.

Nogle kosttilskudsproducenter anvender betegnelsen "full spectrum" for at indikere, at produktet indeholder både frugtkroppen og myceliet (den underjordiske del) af svampen. Full spectrum ekstrakter sigter mod at udnytte hele svampens bioaktive profil. Det er dog vigtigt at bemærke, at brugen af mycelium i kosttilskud ikke er tilladt i Danmark. Derfor er det essentielt at vælge produkter, der er i overensstemmelse med dansk lovgivning og som kun indeholder de tilladte dele af svampen, som er den del af svampen der er over jorden, også kaldet frugtkroppen.

Lions Mane er rig på polysakkarider, komplekse kulhydrater, der findes i svampens cellevægge. Disse polysakkarider er en vigtig del af svampens biologiske aktivitet. Udover polysakkarider indeholder Lions Mane også en række andre bioaktive forbindelser, herunder hericenoner og erinaciner.

Lions Mane (Hericium erinaceus) er generelt betragtet som sikkert at indtage som kosttilskud, når det følges doseringsanbefalingerne og købes fra pålidelige kilder, der overholder lovgivningen omkring kosttilskud. Lions Mane er blevet anvendt i århundreder uden rapporterede alvorlige bivirkninger.

For at sikre en sikker brug af Lions Mane anbefales det dog at vælge produkter fra troværdige producenter, der har et godt omdømme og overholder høje standarder for produktkvalitet og renhed.

Det er også vigtigt at følge doseringsanbefalingerne på produktet og konsultere en sundhedsprofessionel, hvis der er bekymringer eller spørgsmål omkring brugen af Lions Mane-kosttilskud, især for personer med underliggende sundhedsproblemer.

Husk altid at være opmærksom på dine egne kropslige reaktioner, og hvis du oplever nogen form for uønskede symptomer eller reaktioner efter at have taget kosttilskud, er det altid en god idé at rådføre sig med en sundhedsfaglig person.

A Pure Mind & Treatment Pharma

Som dansk producent og importør af råvarer er vi fast besluttede på at sikre, at vores leverandører opfylder de højeste standarder for kvalitet, renhed og sikkerhed. Vi lægger stor vægt på grundigt forarbejde, når vi vælger vores råvareleverandører for at sikre, at vores produkter er af den bedste kvalitet. Dette inkluderer omfattende undersøgelser af producenternes omdømme, certificeringer, råvarekilder, testresultater og kundeanmeldelser. Vi er forpligtede til at levere produkter, som vores kunder kan have tillid til og føle sig trygge ved at bruge i deres daglige rutiner.

Vores nye produkt, Lions Mane FucoGen™, kombinerer det bedste fra vores eksisterende Beauty FucoGen™ med nye, spændende ingredienser. Her er, hvordan det adskiller sig:

  1. Kollagenkilde: Mens Beauty FucoGen indeholder klinisk testet marine kollagen, har vi i Lions Mane FucoGen valgt at bruge bovint kollagen. Bovine kollagen er kendt for sin meget neutrale smag og styrker hudens, hårets og neglenes struktur.
  2. Fucoidan: Begge produkter indeholder fucoidan, et naturligt og sjældent ekstrakt fra brun tang.
  3. Lions Mane: Den største nyhed i Lions Mane FucoGen er tilsætningen af den populære funktionelle svamp Lions Mane. En ingrediens vi længe har haft for øje og som vi har glædet os til at lancerer i et dansk produceret kosttilskud.

PRØV Lions Mane FucoGen

Når du er på udkig efter kosttilskud med Lions Mane, er der nogle vigtige faktorer at overveje:

  • Kvalitet og Renhed: Sørg for, at tilskuddet kommer fra en pålidelig producent, der garanterer høj kvalitet og renhed. Tjek, om produktet er testet for kontaminanter og tungmetaller.
  • Indholdsdeklaration: Vær opmærksom på, om tilskuddet indeholder både frugtkroppen og myceliet af svampen, da begge dele har vigtige bioaktive forbindelser, men kun frugtkroppen er lovlig i Danmark og bevist sikker at anvende som dagligt kosttilskud.
  • Dosering: Følg producentens anvisninger for dosering, og konsulter en sundhedsprofessionel, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal tage tilskuddet.
  • Tilsætningsstoffer: Undersøg, om produktet indeholder unødvendige fyldstoffer eller tilsætningsstoffer, der kan påvirke dets effektivitet.

På nuværende tidspunkt har Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) ikke fastlagt en specifik anbefalet daglig dosis for Lions Mane-svamp (Hericium erinaceus) som kosttilskud. EFSA evaluerer løbende videnskabelig litteratur omkring kosttilskud, men der er endnu ikke nok evidens til at fastslå en specifik anbefalet dosis for Lions Mane.

Vi har foretaget en omhyggelig analyse af markedet og de tilgængelige produkter. Vores research inkluderede en gennemgang af anbefalingerne for lignende kombinationstilskud på det danske marked.

De fleste Lions Mane-tilskud på markedet indeholder typisk mellem 300 mg og 1000 mg pr. daglig dosis. Efter omhyggelig gennemgang af de på nuværende tidspunkt tilgængelige studier, har vi valgt at gå et skridt videre og tilføje 1250 mg Lions Mane pr. daglig dosis i vores Lions Mane FucoGen™ kosttilskud.

Ved at tilbyde en lidt højere dosis end de fleste andre kombinationstilskud på det danske marked, stræber vi efter at give vores kunder endnu mere, uden at gå på kompromis med indholdet af de øvrige ingredienser. Vi mener, at have ramt en dosis der sikrer, at vores kunder får et produkt med højt indhold af Lions Mane's, samtidig med at vi opretholder vores høje standarder for produktkvalitet og sikkerhed.

Skønhed og mental ydeevne

Lion’s Mane FucoGen™ indeholder en unik kombination af svampen Lion’s mane, fucoidanekstrakt fra tang og veldokumenterede kollagen peptider. Derudover indeholder den et naturligt indhold af jod. Jod bidrager til normale kognitive funktioner og til at vedligeholde sund hud.