Husker du den vigtigste del af hudplejerutinen

Husker du den vigtigste del af hudplejerutinen

Husker du den vigtigste del af din hudplejerutine!

 

De fleste af os vil rigtig gerne, at vores hud forbliver ung og elastisk så længe som muligt, og vi har hver især vores egne hudplejerutiner, så vi kan bevare en smuk og sund hud.

Husker du den vigtigste del af hudplejen? 

Den vigtigste måde at pleje din hud på, er at beskytte den mod solens stråler. Soleksponering er en af de største syndere til for tidlig fremkomst af rynker, små linjer under øjnene, pigmentpletter i ansigtet og andre hudproblemer. 

 

Hvad sker der når du ikke bruger solcreme?

Solens stråler er en af de miljømæssige påvirkninger, vores hud udsættes for daglig, som er med til at nedbryde kollagen i huden. Kollagen er et vigtigt protein i vores bindevæv, som holder vores hud elastisk og smidig. Ung hud har rigtig meget kollagen, men i takt med at vi bliver ældre, producerer kroppen ikke nær så meget kollagen, som den har gjort. Når vi så samtidig udsætter vi vores hud for en række negative påvirkninger udefra, som nedbryder det kollagen vi nu engang har i huden, så er resultatet, at vores hud ældes hurtigere.

 

FACT: For meget soleksponering kan føre til: 

  • Solskoldning 
  • Mindre elastisk hud
  • Fortykket læderagtig hud.
  • Rynket hud
  • Silkepapirs-tynd hud 

 

For meget eksponering for UVB-stråler kan føre til solskoldning. UVA-strålerne bevæger sig dybere ind i huden end UVB-stråler, men begge kan påvirke din huds sundhed. Når solens UV-stråler trænger ind i vores hudceller, så forstyrrer strålerne de sarte processer, som påvirker hudens sundhed og udseende. Det gælder både UVB-stråler og UVA-stråler. 

 

 

Konsekvenser på kort sigt

Det er ikke breaking news, at resultatet af en lang dag i solen uden solcreme, som oftest er en forbrænding. Hvis ikke din hud er beskyttet af solcreme med UVB-filter, så vil du 9 ud af 10 gange opleve, at solens UVB-stråler forærer dig en solforbrænding. Tænker du så:  “man skal være rød, før man bliver brun”. Den opfattelse er der nemlig mange der har, og det er desværre en af det største grunde til, at mange i en alt for tidlig alder oplever, at deres ydre ældes hurtigere end det indre.  

 

Konsekvenser på lang sigt

De langsigtede konsekvenser er nemlig flere. Og det er faktisk ikke et krav, at du er blevet solforbrændt eller rød. Rigtig mange har af genetiske årsager, mere pigment i huden, og tager derfor ikke ligeså meget her og nu-skade af solen. Tror de. Men konsekvenserne af solens stråler på ubeskyttet hud, kan lure i huden, og være skyld i fotoskader på hudens dybeste lag, dermis, og det kan tage år, før skaden dukker op og bliver synlig. Mange føler, at deres hud har ældet dem, at de ser ældre ud end nogle af deres jævnaldrende, og de er kede af, at de ikke var bedre med solbeskyttelse i deres ungdom. 

 

FACT: Der er tre slags UV-stråler:

 

UVA-stråler: Den form for solstråling, som beskadiger huden på alle niveauer og forårsager rynker og andre tegn for ældning - fra overfladelaget (epidermis) og dybt ned i huden (dermis). Imellem lagene, bliver flere dele af huden påvirket, herunder kollagen- og elastinfibre, som giver huden dens ungdommelige stramhed og elasticitet.

 

UVB-lys. Den type solstråling, som bestråler det ydre lag af huden og forårsager solskoldning. UVB beskadiger DNA (mere potent end UVA) i epidermis og kan forårsage fotoaldring, såvel som dannelse af præcancerøse celler (aktiniske keratoser).

 

UVC lys. Denne type solstråling absorberes af ozonlaget og atmosfæren, og som følge heraf er det ikke en stor sundhedsrisiko.

A Pure Mind Collagen

Vores medlemmer oplever bl.a. at de får:

✓ Glattere hud med færre og mindre dybe rynker og linjer

✓ Mere spændstig og elastisk hud

✓ Mindre appelsinhud